Warning: Undefined array key "url" in /www/webvol14/da/xrf4g0nva52t3lv/admin.smycken-af.se/public_html/php/header.php on line 28
Diamantring
Anders_Fors
Start    Diamantring    Smycken   

Diamantring - ett begrepp

 

Ofta hör vi att någon talar om sin diamantring, eller att hon sett en diamantring hon vill ha. Vad menas med diamantring? Vad en ring är vet vi alla, men vad är rätt att kallas diamanring?

Diamanring är ett samlingsbegrepp och kan vara allt från en alliansring (flera oftast diamanter i rad), 3-stensring, syskonring, enstensring, ja allt som har en diamant infattad kan vi kalla för diamanring.

Vi förknippar ordet diamantring med något exklusivt och oförstörbart (evigt). Alla har hört "diamonds are forever", men det stämmer inte helt. Det finns diamanter av låg kvalité som används vid massproduktion av smycken. En liten diamant av låg kvalité går att få för några 10 tal kronor.

Är en diamant oförstörbar? Nej det går krossa en diamant, det är visserligen världens hårdaste material vi känner till, men en diamant kan gå sönder vi hård stöt eller slag. En diamant med mycket inneslutningar och sprickor har självfallet lättare att spricka. Även infattningsarbete och hur ringen är gjord påverkar hållbarheten.

Det som får oss att fascineras av diamanter är att den reflekterar ljuset och bryter ljuset i ett färgspektra. Diamanten har ett unikt högt ljusbrytningsindex och rätt slipad så blir det en total inre reflektion, dvs allt ljus som faller in i stenen reflekteras tillbaka.

Obs - detta gäller endast om en diamant är korrekt slipad.

På sajten diamantgradering.se så kan ni läsa mer om de 4 C som påverkar diamantens pris och kvalité: Carat, Colour, Cut, Clarity.

Guldsmed Anders Fors är diplomerad diamantgraderare (HRD) och kan ge er all info ni behöver veta i samband med ett bokat besök.

Bilderna till höger är några exempel på diamantringar som vi skissat upp i CAD och sedan fotorenderat. Det är så vi lägger upp ett besök, vi frågar om budget och går igenom vilken stil kunden önskar och sedan skissar vi upp ett par helt fotorealistiska förslag på diamantringar.

Se mer info på vigselring.nu om diamantringar

diamantring

Copyright © 2023 diamantringar-stockholm.se | Backebogatan 14, 129 40 Hägersten | mobil: 070 - 776 26 00 | anders@fors.org